Vancouver-bandet ACTORS har satt ned foten och har visat att de kan leverera post-punk som den ska låta 2021. Med nya albumet "Act of Worship" positionerar sig bandet högt på listan över årets bästa album. Recension finns här på sidan för den som vill läsa. Övriga recensenter har också sagt sitt och superlativen tycks inte sluta regna över bandet. Så hur går deras egna tankegångar? Hur ser de på sin egen musik och inte minst framtiden? Synth.nu fick tag i Jason Corbett i bandet för en intervju. Håll till godo.


Hej! Hur mår ni och hur är det i Kanada nu med covid19 - har ni öppnat upp som i Sverige?

Det finns platser som öppnar för begränsad kapacitet. Så klartecken på om att återgå till något nytt normalt kan vara på gång.

 

Presentera vilka ni är för de som inte känner er!

Vi är Jason Corbett, sång och gitarr, Shannon Hemmett - synth och sång, Kendall Wooding, bas och sång samt Adam Fink på trummor. Jag startade bandet och släppte den första singeln “Post Traumatic Love” 2012. Adam är den enda medlem som har gjort resan med mig till denna punkt. Senare när Shannon gick med i bandet satte vi ned foten ordentligt och började lira live och spela in. Det ledde till att vi signerade med Artoffact Records och släppte vårt första album i full längd "It Will Come to You" under 2018. När vi skrev och spelade in det nya albumet "Acts of Worship" lämnade vår förre basist Jahmeel och Kendall Wooding kom med istället.

 

Hur beskriver du er musik?

För att förklara det enklast refererar vi till vårt sound som post-punk och darkwave, men egentligen finns det fler element än det i ACTORS. Vi älskar popmusik från 80-talet, fransk techno, goth, new wave och mängder av andra influenser som bidrar till bredden i vårt sound.

 

Ert helt nya album Acts of Worship har landat och det låter fantastiskt. Hur känns det att det äntligen är ute?

Vi kunde inte vara lyckligare att få ut albumet! Så mycket av ditt hjärta och din själ går in i att göra en skiva att du kan förlora dig själv i det. När det väl är ute har det ett eget liv och du kan då zooma ut lite för att kunna betrakta det på riktigt.

 

Hur har processen varit?

Allt är okänt territorium. Det har funnits känsla av frihet att göra vad vi vill och vår label stöttar oss.

 

Vad skulle du säga är den största skillnaden i arbetet och ljudet på detta album jämfört med ”It Will Come To You”?

Jag tror att låtarna har ännu mer djup. Lyriskt och ljudmässigt ville jag pressa mig själv att göra mer.

 

Finns det ett huvudtema eller någon sorts röd tråd genom det?

Lär dig att dansa med mörkret, annars kommer det att svälja dig.

 

Ni har släppt fyra singlar från albumet till release - spontant känns det som ganska många inför ett albumsläpp. Finns det en medveten strategi eller är det en pandemi?

Pandemin gjorde våra turnéplaner oförutsägbara. Vi ville ge våra fans något medan de väntade på det nya albumet och turnéer. Så singlar och videor var lösningen.

 

Har ni arbetat på något nytt sätt i processen?

Processen liknade föregående album. Jag skriver det som gör mig upphetsad. Låtarna kommer att berätta vad de vill vara. Du måste bara vara öppen och lyssna.

 

Var har ni hämtat titeln på albumet från?

Det är en novellsamling av Yukio Mishima. Låtarna är kärleksbrev till tomrummet och tillbaka.

 

Hur fungerar dina nya låtar från albumet för att spela live?

De känns naturliga och en förlängning av det som kommit innan. De är byggda för att fungera på skiva och live.

 

Vilka är utsikterna för att komma till Europa - kanske Sverige, eller åtminstone de nordiska länderna?

Vi har många EU-datum bokade som har bokats om ett par gånger på grund av pandemin. Vi lovar att återkomma så snart det är möjligt. Vi älskar att vara ute på det sättet.

 

Ok sist men inte minst - din hälsning till dina svenska fans?

Tack för ert stöd. Vi kommer att dansa igen!

 

 

 

 

Vi kunde inte vara lyckligare att få ut albumet! Så mycket av ditt hjärta och din själ går in i att göra en skiva att du kan förlora dig själv i det.

Text: Gustaf Hull    Foto: Shannon Hemmett     2021-09-22

INTERVJU MED

ACTORS

Lär dig att dansa med mörkret, annars kommer det att svälja dig.

Vi har många EU-datum bokade som har bokats om ett par gånger på grund av pandemin. Vi lovar att återkomma så snart det är möjligt. Vi älskar att vara ute på det sättet.

COPYRIGHT (C) 2023