Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  
Hem > Artiklar > Intervju: Mars TV > Artikel

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Intervju: Mars TV

Intervju: Mars TV

Vi försöker alltid förmedla glädje och positiv energi då vi spelar och förhoppningsvis för vi över detta på dem som lyssnar och ser oss.

Hej Mars TV, vilka är ni?
Mars TV består av Jimmy Waljenäs (sång/synth) och Mathias Jönsson (synth). Vi har båda våra rötter i Blekinge men är numera stationerade i Falun och Göteborg. Vi är två killar med stor kärlek till elektronisk popmusik.

Man hittar er på MySpace där man kan lyssna på ganska många av era låtar. Vad man möts av är glada och poppiga låtar. För mig är det synthpop, men ni definierar det electronica och pop?
Nädå, vi håller med helt och fullt. Visst är det synthpop vi spelar men den beteckningen fanns inte med i MySpace genretabell. Så vi fick göra en kombination av pop och electronica helt enkelt. Men elektronisk pop är ju oxå en ganska bra beskrivning.

Jag hörde talas om er för inte så länge sedan, faktiskt efter er första livekonsert på Storan i Göteborg nu i maj. Hur länge har ni funnits?
Mars TV startade upp för nästan exakt ett år sedan, dvs sommaren 2006. Jag (Walle) kunde inte sova en natt så jag gick upp och gjorde lite musik istället. Låten "It's never serious with me" var född och tanken på att starta ett synthpopprojekt väcktes. Vi hade då redan ett annat band så från början var Mars TV bara tänkt som ett lättsamt sidoprojekt. Men allt eftersom fler låtar skrevs växte intresset för att göra något seriöst av det och här är vi nu, mer laddade än någonsin!

Och på tal om att livedebutera, hur kändes det? Lite som att få kyssa någon för första gången kanske?
Haha, en ganska bra beskrivning faktiskt! Lätt hjärtklappning, nervositet, lite darriga ben sådär strax innan, men när man väl var igång var det bara att köra på och ge järnet, ungefär som första kyssen. Det var framför allt otroligt roligt och att publiken dessutom var med och dansade och sjöng var smått overkligt.

Nu när ni känns både färska och som en fräsch fläkt i sommarregnet, hur har ni planerat framöver?
Vi hoppas få göra några mer spelningar under hösten och att utvecklas både live och musikaliskt. Vi har gjort ytterligare två framträdanden sen debuten på Storan men det är så otroligt kul så vi vill ut och spela så mycket vi bara får. Sen är det såklart en gammal dröm om att få ge ut en skiva en dag också, gärna inom en inte allt för avlägsen framtid. Vi håller på med lite nytt material och de lite äldre låtarna håller på att produceras om för att få ett litet lyft så vi hoppas det dyker upp ett bra förslag snart.

Hur uppfattar ni den svenska synthpubliken?
Vi har hittills bara mött den tre gånger från scenen men dessa tre gånger har publiken varit helt kanon! Lättsamma, glada och vi tycker det är grymt kul att de släpper loss och dansar även till band som är (som vi) i princip helt okända. De kommer även fram efter spelningar och pratar och ger snälla kommentarer vilket förstås är uppskattat.

Och om ni bara fantiserar iväg, hur tror/vill ni att en internationell publik tar emot er?
Oj, så långt har vi inte tänkt men om vi någon gång får chansen att spela utomlands så hoppas vi såklart att mottagandet blir bra. Vi försöker alltid förmedla glädje och positiv energi då vi spelar och förhoppningsvis för vi över detta på dem som lyssnar och ser oss. Vi lägger mycket fokus på att skapa melodier som är enkla och som snabbt sätter sig i lyssnaren.

Okej, då tar vi fem snabba...
Live eller studio? - Live (fast ljudnörden i mig säger studio)
Svart eller vitt? - Svart (vad annars?)
Gammalt eller nytt? - Gammalt (nostalgi är ju underbart, men det finns självklart massvis med bra ny musik också)
Tondöv eller rytmlös? - haha.. rytmlös (om man måste välja)
Sommar eller vinter? - Sommar (helst regnfri)

Något som ni vill berätta mer om för alla läsare?
Vi vill rikta ett stort tack till alla som stöttat oss så här långt och för alla snälla kommentarer som dyker upp då och då!
Vi vill även påminna om Mars TV's motto: You can have fun without guitars!

Håll höjd!

Publicerad: 2007-08-13
Författare: Sandra Dahl
Fotograf: Fredrik "Schlatta" Svensson

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik