Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  
Hem > Artiklar > Born/Evolve/Progress > Artikel

Artikel

Bilder

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Born/Evolve/Progress

16 låtar för 50 spänn är ju klockrent. Det finns bara 1000 exemplar. Den slår de flesta samlingsskivor rent allmänt och ger en bra introduktion till en ny generation artister.

Torny Gottberg har gjort elektrosverige en stor tjänst. Han har släppt en samlingsskiva med 8 grupper som med två låtar vardera sprider ut sig på en cd som inte kostar mer än en singel. Förutom grekiska Iambia så är grupperna svenska. Det är Necro Facility, 8khz Mono, Mr Jones Machine, Red Cell, Hype, Cryo och Sturm Café.

Skivan sparkar av med Iambias låt Anasynthesis och den borde tilltala alla fans av Hocico. Den låter helt okej. Necro Facility sparkar röv som vanligt. Även om Skinny Puppy-vibbarna kan bli FÖR mycket ibland så är de sjukt kompetenta. Sen dyker bandet som jag ansåg vara ett av de mest onödiga banden förra året upp, Red Cell. Men deras låtar ’Related skin’ och ’Naked’ är faktiskt rätt bra. De verkar ha vuxit till sig. De låter fortfarande som Suicide Commando, men nu inte som en dålig klon utan mer hyfsade. Robert Enforsens band Hype medverkar med den halvdana låten ’Your kind’ och den otroligt svängiga ’Winterday’. Robbans röst är en röst som man saknat sedan eM’s storhetstid.

Men skivans tre tungviktare presenterar riktigt grymma spår. Sturm Café, Mr Jones Machine och 8khz Mono sätter spår i lyssnarna med deras finfina musik. Jarmos röst är sjukt värmande. När han tar ton i Mr Jones så ler man konstant. ’Hypersleep’ och ’I’m your enemy’ är den bästa syntpop som spelats in i Sverige sedan Children Withins två mästerverk i mitten av 90-talet. 8khz Mono sparkar röv med covern på Aslan Factions ’Weep4me’ och ännu mer med ’One (Mark II)’. Riktigt bra låt. Och Sturm Cafés helsköna ebm kommer väl till sin rätt med ’Stiefelfabrik’ och ’Schweiss, bier und stahl’. Jonatan låter precis sådär bajsnödig och bra som han alltid gör.

16 låtar för 50 spänn är ju klockrent. Se till att skaffa denna samling innan den tar slut. Det finns bara 1000 exemplar. Den slår de flesta samlingsskivor rent allmänt och ger en bra introduktion till en ny generation artister.

Beställ på http://www.progress-productions.com

Publicerad: 2005-07-21
Författare: Gustaf Molin
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik