Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Bilder

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Substream startar skivbolag

Substream kommer att öppna ett nytt community för den svenska och internationella elektroniska musikscenen i maj. Företaget kommer även att starta ett skivbolag.

Internetcommunityt kommer att bli en mötesplats för publiken och människor med professionell anknytning till elektronisk popmusik. För tillfället håller webbplatsen på att testas, och lanseringen tillsammans med skivbolaget är preliminärt planerad att ske i maj 2005. Webbplatsen kommer att finnas tillgänglig på svenska och engelska.

Det första bandet på skivbolaget Substream är den svenska duon auto-auto. Gruppen färdigställer just nu sin första skiva, som kommer att ges ut i början av sommaren 2005. Albumet kommer att vara elektronisk pop med influenser från flera olika musikstilar, och med vissa experimentella inslag.

Fler band som kontrakterats kommer att offentliggöras under våren 2005.

Substream startades 2004 med målsättningen att skapa en mötesplats på nätet som för samman all slags elektronisk pop och får den musiken att utvecklas. Samtidigt vill man med det egna skivbolaget främja utgivandet av ny, intressant musik.

Substream sitter i företagsinkubatorn Brewhouse Innovation i det nya Music Brew House i Göteborg. Music Brew House är det tidigare Etnografiska museet som efter flytten till nybyggda Världskulturmuseet blivit föremål för en regional satsning på den kreativa industrin (musik, film och liknande).

Publicerad: 2005-04-03
Författare: Håkan Ludvigson
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik