Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Basswood Dollies - “United States Of Hate”

Basswood Dollies - “United States Of Hate”

Basswood Dollies lyckas behålla min uppmärksamhet genom hela skivan och får mig dessutom att törsta efter öl nu när solen tittar fram på vårkanten. Stämningen på skivan är röjig och glad.

Electric Fantastic Sound fortsätter att leverera spännande elektronisk musik i form av duon Basswood Dollies debutalbum "United States Of Hates". Bolaget verkar satsa på en bredd som inte nödvändigtvis är tillför de mest trångsynta syntharna. Här är det snarare egensinnighet och utveckling som gäller.

Basswood Dollies levererar här ett perfekt soundtrack till förfesten i form av nio spår elektronisk rock. Trots att här inte finns några gitarrer känns musiken ändå ganska rockig.
På plattan finns en cover på White Stripes låt "Seven Nation Army". Valet av cover känns inte alls oväntat då musiken snare känns besläktad med den typen av musik än med något elektroniskt dito. Dessutom tolkar gruppen låten alldeles ypperligt. Musiken känns stundtals både snäv och opolerad och under ytan lyser punkattityden igenom.

"United States Of Hates" klockar in strax under fyrtio minuter och inte en enda dem känns tråkiga. Det finns några höjdpunkter. "Out Or In" är en fartfylld låt med en snygg fartfylld refräng som får skivan att lyfta. "Machinista" doftar synthpop och får mig att tänka på Covenant. Låten "A Bore" är släppt som singel och är ett ytterligare ett starkt spår i bra tempo.

Basswood Dollies lyckas behålla min uppmärksamhet genom hela skivan och får mig dessutom att törsta efter öl nu när solen tittar fram på vårkanten. Stämningen på skivan är röjig och glad och är man inte på partyhumör innan blir man det snabbt av plattan.

Release: Ute nu! (080501)
Bolag: Electric Fantastic Sound
Antal spår: 11

Publicerad: 2008-05-07
Författare: Benjamin Kristiansen
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik