Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

  10.0 / 10 (1 röster)
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Red Cell - ”Lead Or Follow”

Red Cell - ”Lead Or Follow”

Som helhet betraktat är ”Lead Or Follow” ett mycket starkt album. Enda minuset är att en viss avsaknad av gitarrerna infinner sig. Bandet har valt en tuff väg att slå sig in på som de klarar av galant.

Red Cell släppte för tre år sedan sin hyllade debut "Hybrid Society". Själv föll jag platt för deras oerhört starka debut som står sig bra fortfarande. Då handlade det om någon form av electro-metal där bandet sopade mattan med konkurrenterna. Nu är gitarrerna helt slopade och bandet har reducerats. Hur låter de nu då? Bandet har verkligen inte gjort det lätt för sig. Metal-fansen kommer att bli besvikna samtidigt som bandet har valt en inriktning inom synthen där konkurrensen är mördande hård och risken att försvinna i mängden är stor.

En bra grund för att lyckas är att ha starka låtar vilket Red Cell verkligen har. Musikaliskt befinner vi oss i ett halvmörkt landskap av tyngre synthpop med goth-influenser. Själv tycker jag mig höra influenser från bandet Clan Of Xymox. "Lead Or Follow" är tio individuellt starka spår. Red Cell är duktiga låtsnickrare och skulle antagligen fått ihop det bra vilken väg de än skulle välja. Plattan är varierad och bjuder på en bra blandning av upptempolåtar med mer eftertänksamma spår. Det finns inga svaga spår!

Första två spåren på plattan är två käftsmällar som påminner om hur bandet lät på debuten. När "Substitute" går igång börjar den nya inriktningen höras. Refrängen andas härlig goth. Resterande spår bjuder på mer variationsrik, kvalitativ musik med starka refränger. På sina håll kan du höra fragment som påminner om debuten. En av årets skönaste låtar är definitivt "Lust" med sin viskande vers som har en underbart skön refräng.

Som helhet betraktat är "Lead Or Follow" ett mycket starkt album. Enda minuset är att en viss avsaknad av gitarrerna infinner sig trots allt. Bandet har valt en tuff väg att slå sig in på som de klarar av galant. Dock är jag inte hundra på hur det kommer att gå för bandet rent kommersiellt.

Bolag: Progress Productions
Release: Ute nu!

Publicerad: 2008-05-17
Författare: Benjamin Kristiansen
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik