Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

  8.0 / 10 (2 röster)
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Royal Visionaries - ”Analogue Fairytale”

Royal Visionaries - ”Analogue Fairytale”

Det blandas flitigt mellan lugna låtar och mer upptempo blippande men det är samtidigt inget rent blippande utan allt är lite avrundat, kanske för att passa bättre idag.

Betyg: 6

Det är poppigt, blippigt och glatt. Man hittar tydligt kopplingar till 80-talet och grupper som Yazoo och Boytronic. Det känns gammalt men samtidigt nyskapande, men frågan är om det är lagom nyskapande för att passa in i nutiden eller om skivan bara platsar bland de som samlar på skivor från 80-talet. Det blandas flitigt mellan lugna låtar och mer upptempo blippande men det är samtidigt inget rent blippande utan allt är lite avrundat, kanske för att passa bättre idag. Det är definitivt en skiva jag skulle köpa, men kanske inte just nu när jag inte är så glad och poppig utan mer mörk och tung. Gillar man 80-talet eller tror att det inte är över så är det här en skiva som bör finnas i samlingen.

Bland favoritlåtarna på skivan kan man hitta "Metropolis von Berlin" och "Synthetic love", jag har en svaghet för låtar som innehåller orden synthetic och love tillsammans, för att inte tala om "Springtime in Sweden", hur kan man inte gilla en låt som handlar om den svenska våren? Jag ser fram emot att få höra fler släpp från Royal Visionaries med kanske ännu högre standard.

Spår
1. The man who saw tomorrow
2. 5 crowns
3. Back to Yazoo
4. Majesty
5. Metropolis von Berlin
6. The royal song
7. Synthetic love
8. Major domo andro
9. Analogue fairytale
10. Choir of angels
11. Springtime in Sweden
12. At last
13. No one has to cry
14. stop kicking my heart around

Publicerad: 2008-08-11
Författare: Jakob Carlsson
Fotograf:

Kommentarer

2008-08-11  Kommentar av: stefan i oxelösund
jag tycker att den här skivan är helt underbar speciellt låten "back to yazoo",som även finns som maxi och innehåller en massa sköna mixar.Var den här kommentaren användbar för dig?  Ja / Nej


Visa fler kommentarer / Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik