Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Kuriaki – ”Express” (CDM)

Kuriaki – ”Express” (CDM)

Kuriaki är nostalgiskt och nytt på samma gång. Givet köp för den som är torsk på elektroniskt downtempo och lounge med analoga atmosfärer. Nu vill vi ha mer!

Betyg: 7

Ingen har väl undgått den trend som uppkommit i den elektroniska musiken senaste året med retroperspektiv på 80-talets tidiga era med artister som Laserdance, Jarre och Vangelis. Svenska Kuriaki är ingen rak motsvarighet, men heller inget undantag. Sköna analogiska atmosfärer med dansvänliga loungerytmer. Även melodierna har ett stort utrymme. Vemodigt och vackert.

Denna maxi innehåller tre spår."Express", "Itaca" och "Meditation". Alla med tydlig röd tråd och då inte bara med hänvisning till ljudens produktion. Bäst gillar jag "Itaca" som med sin vemodighet , sköna beat och viskande fraser slukar dig med sina magiska brass-stråkar i värsta Vangelis-anda.

Bakom projektet döljer sig Ander Kuriaki och har tidigare släppt ett par singlar. För den som blir sugen på mer kan med fördel gå in på Kuriakis myspace och ta del av ett par andra låtar där. Till exempel den lysande låten "Amerika" - sjukt bra. Kuriaki är nostalgiskt och nytt på samma gång. Givet köp för den som är torsk på elektroniskt downtempo och lounge med analoga atmosfärer. Nu vill vi ha mer!

Myspace: www.myspace.com/anderkuriaki

Publicerad: 2008-11-05
Författare: Gustaf Hull
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik