Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Project Pitchfork ”Feel!” – CDM

Project Pitchfork ”Feel!” – CDM

Ändå kan jag inte motstå Peter Spilles besvärjande, grumliga röst som kallar mig från ”andra sidan”: This is the pain you can’t feel. Jodå, det känns visst - och det känns helt ok.

Betyg: 6

I början av 90-talet befann jag mig allt som oftast på Spiralens Skivor i min hemstad. I hyllan med en brun kartongbit märkt "Zynth" (!) var det mellan några DM-vinyler, Alphaville och Front 242 ganska glest med nyheter. Det var därför Project Pitchfork fick min uppmärksamhet när deras platta Lam-'Bres (tror jag) plötsligt stod där en dag. Med ett så coolt namn som Project Pitchfork var det givetvis kärlek i första ögonkastet.

Nu - nästan 20 år senare - får Peter Spilles med sina kollegor i bandet fortfarande min uppmärksamhet. Musiken har väl inte direkt blivit intressantare med åren, men sidprojektet Imatem har ju nått framgångar med skivan "Journey".

Till kommande album släpps nu singeln "Feel!". Det är inte mycket att säga om den egentligen. En bra låt i Project Pitchforks anda med en bra melodi. Det är inte en låt som kör över dig. Inte heller de åtta (!!!) remixerna som medföljer gör något större intryck även om det kittlar lite att läsa namn som Die Krupps i parenteserna. Ingen utan möjligen Axxl E har vågat bryta ner låten och överraskat med något nytt utan det är ungefär samma lunk som albumspåret med lite extra danssyntar. Lite trist.

För mig är detta en bra låt, men snarare ett bra albumspår. Jag hade velat ha mer för att betrakta detta som en singel. Inte minst av remixerna!
Ändå kan jag inte motstå Peter Spilles besvärjande, grumliga röst som kallar mig från "andra sidan": This is the pain you can't feel. Jodå, det känns visst - och det känns helt ok.

Release: 23 februari

Publicerad: 2009-03-26
Författare: Gustaf Hull
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik