Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Oblique – ”Without Making Noice”

Oblique – ”Without Making Noice”

Without Making Noice är en sjukt bra blandning av analoga ljud, modern electro, synthpop och en dos alternativa dance-influenser. Här och var hörs även inslag av EBM.

Betyg: 8

Från Spanien kommer en trio som kallar sig Oblique. Musikaliskt kan de lättast beskrivas som Spaniens svar på Client. Without Making Noice är en sjukt bra blandning av analoga ljud, modern electro, synthpop och en dos alternativa dance-influenser. Här och var hörs även inslag av EBM.

Sonjas röst är nästan lika sensuell som Sarah Blackwoods i Client. Den stora skillnaden rent albummässigt är att Without Making Noice låter som det album man skulle önskat att Client släppt. Här finns en jämnhet i materialet som Client aldrig nått upp till. Stämningen är modern och stundtals klinisk samtidigt som ett monotont mörker ofta ligger i bakgrunden. Attityden och Sonjas ibland distade röst påminner även en hel del om Ayria.

Musiken är ett med samtiden utan att glömma rötterna. Här finns ekon från tre årtionden utan att det för den skull känns som plagiat. Oavsett vilken stil Oblique flirtar med lyckas de med att få det att låta fräscht och väldigt dansant. Med rätt uppbackning borde det här kunna slå igenom rejält. Enda spåret jag inte drar helt jämt med är ”Contagi” vars lyrik verkar vara på spanska. Erk (Hocico, Rabia Sorda) är den enda som kommit undan med hedern i behåll hitintills genom att sjunga på spanska än så länge om du frågar mig.

Detta är lätt en av årets överraskningar än så länge. Oblique förtjänar definitivt att uppmärksammas från alla håll och kanter. Ett givet köp om gillar kvinnlig sång och moderna elektroniska tongångar.

Publicerad: 2009-09-07
Författare: Benjamin Kristiansen
Fotograf:

Kommentarer

2009-09-08  Kommentar av: Gurra, Synth.nu
Nej tyvärr alltså. Den här skivan föll mig inte alls i smaken på grund allt för undermåliga sånginsatser. Produktionen är väl helt ok, men för mig är detta mer ett mittbetyg. Men lite sköna beats i bilen är det i alla fall ;)

Var den här kommentaren användbar för dig?  Ja / Nej


Visa fler kommentarer / Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik