Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

  9.5 / 10 (2 röster)
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Endless Shame - ”Unspoken Words”

Endless Shame - ”Unspoken Words”

Med Unspoken Words borde Endless Shame kunna ta upp kampen med de mer etablerade banden som spelar lite tyngre, modern synthpop.

Betyg: 7

Endless Shame är tillbaka med uppföljaren till debut albumet Price Of Devotion som kom 2007. Debuten var bra men lät alldeles för mycket sentida Depeche Mode för sitt eget bästa. Med Unspoken Words borde Endless Shame kunna ta upp kampen med de mer etablerade banden som spelar lite tyngre, modern synthpop.

Vad jag reagerar starkt på med nya plattan är den snygga produktionen som är fyllig samtidigt som den både är klinisk och distinkt. Visst hörs det fortfarande Depeche Mode-influenser på sina håll, men inte så att det stör mig och det är väl kanske oundvikligt i genren.

För fans av Mesh som blivit besvikna på deras senaste album borde det här vara det självklara köpet. Skivan innehåller tolv spår som alla håller riktigt bra standard. Matte Levins röst påminner fortfarande lite om Per Gessle men det känns snarare som en komplimang då det finns alldeles för många Dave Gahan-kopior redan.

Om man skall kritisera något är det i så fall att det inte hade skadat med en eller två spår till i stil med ”Pure” eller ”Jericho” då de sticker ut ganska rejält i förhållande till övriga spår. ”Pure” inleder skivan och är tung och pulserande med en stark refräng. Två av tre medlemmar i Endless Shame hittar du även i Autodafeh som spelar mer Front 242-influerad musik. I ”Pure” kan man ana att deras influenser har fått sätta prägel på låten. Den mest direkta låten på plattan är ”Jericho” som har en refräng som sätter sig direkt och ett driv som du inte finner på samma vis i övriga låtar.

Övriga låtar är en uppvisning i hur snygg och välproducerad synthpop skall låta. Riktigt svaga spår saknas helt. I år har man inte blivit bortskämd med kvalitativ, tyngre synthpop. Endless Shame har definitivt gjort ett av årets mest minnesvärda album i sin genre.

www.myspace.com/endlessshame

Publicerad: 2010-01-05
Författare: Benjamin Kristiansen
Fotograf:

Kommentarer

2010-01-08  Kommentar av: Mattias - ES
Tack för recensionen!

Välskriven och bra!

// Mattias - Endless Shame

Var den här kommentaren användbar för dig?  Ja / Nej


Visa fler kommentarer / Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik