Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Raubtier – ”Skriet Från Vildmarken” (album)

Raubtier – ”Skriet Från Vildmarken” (album)

Raubtier, Sveriges svar på Rammstein, är redan tillbaka med uppföljaren på förra årets debutalbum - Det Finns Bara Krig. Musiken är industri och synthinfluerad hårdrock/metal. Bandet verkar medvetet försökt tona ner Rammstein-referenserna något och soundet går mer mot tung, melodisk metal.

Betyg: 8

Ändå är Rammstein- och industrireferenserna fortfarande påtagligt stora. Sångaren Hulkoffs norrländska, mörka röst ihop med dialekten känns fortfarande klockren. I Raubtiers fall har jag aldrig känt att det är plagiat eller för den delen en ploj de håller på med. Bandet sticker ut så pass att de gärna hade fått förädla sina Rammstein- och industriinfluenser mer för min del.
Jag köper deras koncept rakt av. Från bandnamn till omslag. Bara att medlemmarna kallar sig för Hulkoff, Buffeln och Gustaf IV ger extra stilpoäng. Albumet innehåller tolv starka spår med snygga refränger och bra variation.
Det är svårt att inte dra paralleller till Rammsteins låt ”Mein Teil” när du läser texten till låten ”Lennart” som handlar om en kannibal. En sjukt bra låt. Jag blir nästan mörkrädd när jag hör den. Här har Raubtier lyckats fånga skräck, mörker och atmosfär i en klockren symbios. Sångaren Hulkoff plockar upp mindre vanliga ord från vårt språk och lägger en tyngd i uttalet som gör Rammstein-influenserna än mer påtagliga.

Ibland undrar jag om valet att försöka tona ner Rammstein-referenserna snarare handlar om att de vill gå hem i mer renodlade hårdrockskretsar. Detta resulterar ju rent krasst i mer uppmärksamhet medialt och större möjlighet att spela live än vad det gör att ha sin fanbase bland synth- och industrifolket.
I vilket fall som helst är Skriet Från Vildmarken ett starkt album som bör gå hem i såväl den Rammstein-älskande synthares hem som i gemene mans hårdrockstugor, skrålandes med ett antal Lapin Kulta innanför västen.

http://www.myspace.com/raubtiermusic

Spotify: Raubtier – Skriet från vildmarken

 

Publicerad: 2010-10-01
Författare: Benjamin Kristiansen
Fotograf:

Kommentarer

2010-10-01  Kommentar av: Gurra, synth.nu
Jag måste säga att jag inte kan ta detta helt på allvar. Originellt, men plojjigt kan jag tycka.

Var den här kommentaren användbar för dig?  Ja / Nej


Visa fler kommentarer / Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik