Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

OMD – ”History Of Modern” (album)

OMD – ”History Of Modern” (album)

80-talet är tillbaks (igen) OMD:s nya skiva är som en påse plockgodis... som någon annan har valt ut.

Betyg: 7

Det var ett tag sedan man hörde något nytt från OMD Senast de släppte en skiva med nytt material visade kalendern 1996 och skivan hette Universal. Nu 14 år senare, aningen oväntat, så kommer ett sprillans nytt album med det retroklingande namnet History of Modern.

När man lyssnar igenom det så låter det lite som ett ”best of”-album med låtar man inte hört förut. OMD förändrat sin stil en del under sin karriär och på den nya skivan så återbesöker bandet sina olika epoker. Man skulle kunna dela upp låtarna i tre kategorier. Den kategorin som de flesta låtarna är i musikaliskt sett, är OMD anno 1985-93. Mycket melodier och pompösa arr med oförargliga texter. Här finns både bra och dåligt att hämta på History Of Modern. Fast överlag så är det faktiskt nästan bättre nu än det var då.

Den andra kategorin är OMD 1980-83. Mer experimentellt, sparmakat och ruffigt. Här hittar man skivans bästa låtar, ”New babies:New toys”, ”New holy ground” och ”Sister Mary says”. Låtar som utan tvekan kan mäta sig med det bästa de gjort tidigare.

Sista gruppen av låtar är de när OMD försöker att uppdatera sig och låta lite mer moderna och uppdaterade. Tyvärr funkar det inget vidare. Det känns som om de helt förlorar sig själva och dessa låtar är antingen utslätad electronica eller, som i fallet med med Pulse, en nästan pinsam flirt med R´n´B. Tack och lov så är det inte många låtar i den här kategorin.

Så vad skall man då tycka om History Of Modern? Ja det är onekligen en blandad kompott av låtar, men helhetsintrycket är faktiskt gott och jag tycker att detta är de bästa de gjort sedan mitten på 80-talet. Och man kan inte vara arg speciellt länge på en grupp som döper en låt till RFWK efter Kraftwerks mest kända line-ups medlemmars initialer.

Hedersomnämnande får också omslaget som banne mig är det snyggaste jag sett på mycket länge.

 

http://www.myspace.com/officialomdmyspace
http://www.omd.uk.com/

Publicerad: 2010-10-05
Författare: Erik Ångman
Fotograf:

Kommentarer

2010-10-06  Kommentar av: Gurra, Synth.nu
Lite lurig att få tag i men jag har hittat den på Ginza, så det blir givetvis ett exemplar.
http://www.ginza.se/Product/Product.aspx?Identifier=691260
Som du säger Erik så är framsidan skitsnygg!

Var den här kommentaren användbar för dig?  Ja / Nej


Visa fler kommentarer / Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik