Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

DUBBELRECENSION: The Pain Machinery och First Black Pope

DUBBELRECENSION: The Pain Machinery och First Black Pope

Synth.nu bjuder på en skön dubbelrecension på två nya plattor: The Pain Machinery - ”Urban Survival” och First Black Pope – ”Spiritual Spiral”. Vår recensent Henrik utlovar lite hårdare tongångar.

The Pain Machinery  - ”Urban Survival”

Betyg:
6

”Oljud”, var min första tanke när jag började lyssna på The Pain Machinerys (TPM) album ”Urban Survival”. Efter ett par lyssningar insåg jag dock att det faktiskt både finns en tanke och melodier bakom all distad sång och ljud. Det är stenhårt, går i 190 och i vissa lägen bör man ha en trumhinna av kevlar. Hade man gjort en ny Mad Max-film idag hade detta varit det perfekta soundtracket för det här är musik för dem som överlevde apokalypsen.
På spåret ”Traitor” har TPM även lyckats få med Herr A från duon System som gästspelar på sång med en Vocoder och det blir ett ganska kul komplement till den distade sången.
”Urban Suvival” bjuder på 14 spår i varierande tempo och aggressivitet men TPM:s sound genomsyrar ändå hela produktionen. Detta är inte något för den svage, detta är musik för de som klev upp ur de kärnvapensäkra bunkrarna ut i den mörka, kalla atomvintern och strålskadade landskapet för att skapa ett nytt samhälle bland ruinerna

Web. www.thepainmachinery.com
Bolag: www.advoxya-records.com

 

First Black Pope – ”Spiritual Spiral”

Betyg:
6

Italienska First Black Pope (FBP) rör sig i samma ljudlandskap som The Pain Machinery vilket är ganska logiskt med tanke på att båda banden ligger på samma skivbolag. För en nybörjare i genren, som jag själv, så låter FBP och TPM vid första lyssningen ganska lika men man upptäcker efter ett tag att FBP sneglar en del på trance och är lite mer dansgolvsorienterat än vad TPM är vilket inte minst märks på de fyra remixer som avslutar skivan. Remixerna är också det som jag tycker lyfter skivan eftersom det ger FBP:s låtar en annan dimension och gör dem något mer lättlyssnade.

Web: www.firstblackpope.com
Bolag: www.advoxya-records.com


 

Publicerad: 2010-10-26
Författare: Henrik Kanatidis
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik