Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Twin Shadow – ”Forget”

Twin Shadow – ”Forget”

Forget är motsägelsefullt en skiva att komma ihåg - om än bara för denna höst som blivit vinter. Den värmer mitt gamla new wave-hjärta bra i kylan.

Betyg: 6

Brooklyn-baserade Twin Shadow har kanske inte hunnit leva upp till hypen i Sverige än, men på måndag (15 november) släpps deras album Forget i vårt avlånga land. Twin Shadow kanske inte står sig så bra under rubriken synth, men ställer sig desto bättre under new wave med David Bowiskt 80-tal. Låter det fräscht? Nja, ärligt talat tycker jag den indieinfluerade electroclash-vågen i början av 2000-talet urvattnade den här genren lite. Det är synd, för det är egentligen en underskattad genre med en ljudbild som ska behandlas med respekt och inte som en julgransslinga.

Forget är varm, lugn och utlämnande. Låtarna kanske inte sätter sig efter varken en eller två vändor, men stämningen och karaktären är omfamnande. I texterna gömmer sig små berättelser som förstärker stämningen. Elektroniska trummor varvas med elektronisk gitarr. Ibland till och med lite cheezy 80-talsaktigt som i temat till en gammal actionrulle. Jag älskar det.

Med låtar som ”At My Heels” och ”I Can’t Wait” förflyttas jag för en stund från bilkön på Ståthögavägen i Norrköping till baksätet i en taxi, någonstans mellan 3rd och 4th Ave. Forget är motsägelsefullt en skiva att komma ihåg - om än bara för denna höst som blivit vinter. Den värmer mitt gamla new wave-hjärta bra i kylan.

Release: i butik 15 november
http://twinshadow.net/

Publicerad: 2010-11-09
Författare: Gustaf Hull
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik