Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Stekpannor från Rymden – ”Rymden är fin”

Stekpannor från Rymden – ”Rymden är fin”

Det är väldigt analogt, lagom experimentellt och låter lite primitivt, men på ett positivt sätt. En del melodier är faktiskt rent geniala, så är detta överlag faktiskt rätt ok. Men det gäller att ha förväntningarna inställda på ”kuriositet” och inte nåt annat.

Betyg: 5

Största invändningen mot detta album är att tre av de tolv låtarna INTE har någon form av ordet ”rymd” i titeln (varför inte löpa linan ut helt, liksom?)… Nej, skämt åtsido: största invändningen är att en del av låtarna är lite väl kaotiska och flummiga. ”Sången” (ofta medvetet illa sjungen) hänger t ex nämligen inte alltid ihop med vare sig rytm eller melodi (t ex i ”Stjärnorna lyser på mig” och ”I rymden mår alla bra”) och det kan bli lite jobbigt i längden.

Om man inte hela tiden stör sig på att detta skulle kunna bli ännu bättre om SfR skippade sin lätt oseriösa och nördiga anti-image, så finns här en hel del låtar som faktiskt nästan går att njuta till. Klart bäst är de instrumentella partierna. Det är väldigt analogt, lagom experimentellt och låter lite primitivt, men på ett positivt sätt. En del melodier är faktiskt rent geniala (t ex ”Musik från en annan värld”), så är detta överlag faktiskt rätt ok. Men det gäller att ha förväntningarna inställda på ”kuriositet” och inte nåt annat.

 

Ladda hem gratis på: http://www.motvikt.se/musik_SFR.html

Publicerad: 2010-11-16
Författare: Johan Wejedal
Fotograf: Stekpannor från Rymden

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik