Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

  10.0 / 10 (1 röster)
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Hocico – ”Tiempos De Furia”

Hocico – ”Tiempos De Furia”

Gillar man Hocico är det ett givet köp, men har du inga skivor innan ska du börja med att köpa de föregående två albumen om du frågar mig.

Betyg: 6

Mexicos hårdaste duo, Hocico, är tillbaka med nya albumet Tiempos De Furia. Förväntningar var minst sagt höga efter singeln ”Dog Eat Dog” tidigare i år. Med Tiempos De Furia kan jag konstatera att ”Dog Eat Dog” står i en klass för sig själv i jämfört med resten av albumet. Hocico har delvis gått tillbaka till det sound som de haft på tidigare album vilket innebär hårt, mörkt och dansant med inte lika hitmässiga låtar som vi vant oss med på senare album.

Bandet har lyckats att skapa ett eget sound där du direkt hör att det är Hocico du lyssnar på. Erks arga väsande till dansanta takter med ödsliga melodislingor är bandets signum. Tiempos De Furia är en välproducerad resa in i Hocicos mörka ljudlandskap där texterna är arga och ondskefulla. Bandet är experter på att skapa avgrundsdjupa stämningar som i ”Lost Fate” där du kan ta på stämningen.

Som helhet är albumet okej trots att inte hade skadat med fler käftsmällar i stil med ”Dog Eat Dog”. Även om det finns fler låtar med bra drag i saknas ändå det lilla extra någonstans som får det att lyfta till oanade nivåer.

På ett vis känns det som att albumet bygger mer på rutin än en skaparvilja. Det känns lite som att albumet är gjort en vanlig dag på jobbet. Gillar man Hocico är det ett givet köp, men har du inga skivor innan ska du börja med att köpa de föregående två albumen om du frågar mig.

Publicerad: 2010-12-17
Författare: Benjamin Kristiansen
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik