Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Solitary Experiments - “Compendium 2”

Solitary Experiments - “Compendium 2”

Lagom till sitt 15-årsjubileum släppte tyska Solitary Experiments samlingsalbumet “Compendium 2” i en begränsad upplaga på 1 500 exemplar. Jag måste erkänna att jag inte brukar ha särskilt höga förväntningar på denna typ av samlingar då benämningen "tidigare outgivet material" allt för ofta är en omskrivning av "material som borde ha stannat på skräphögen". Denna gång blir jag dock positivt överraskad.

Betyg: 6

Albumets 15 spår bjuder lyssnaren på en relativt varierande hörupplevelse. De melankoliska tongångarna dominerar naturligtvis, men det finns även ett par låtar som gränsar till synthpop. Ett antal remixer av bandets mer framgångsrika hits finns med på skivan, likaså samarbeten med artister såsom Wumpscut, Kirlian Camera och Noisuf-X.

Som med i princip alla samlingar av detta slag är kvaliteten ojämn. En del av spåren lämnar mig helt oberörd medan några ger mersmak. Sammanfattningsvis är Compendium 2 en skaplig resumé över de 15 år som bandet existerat. Samlingen kan säkert vara en angenäm introduktion för den som aldrig tidigare lyssnat på bandet, men såvida man inte redan är ett Solitary Experiment-fan är samlingen ingen nödvändighet i skivhyllan.

Länkar:
http://www.solitaryexperiments.de
http://www.myspace.com/solitaryexperiments

Publicerad: 2010-12-20
Författare: Anjeli Lundblad
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik