Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

F.O.D. – ”Maschinentanz”

F.O.D. – ”Maschinentanz”

F.O.D. är väl värda att kolla upp om du missat dem och letar efter tyngre dansant synthpop. Röstmässigt hade det funnits lite mer att önska.

Betyg: 7

F.O.D. är för mig en ny bekantskap. Mashinentanz är gruppens andra album. Ex Blutengel sångerskan Eva Poelzing bidrar med sång som komplement.
Musikaliskt har bandet inget med Blutengel att göra. Musiken är electropop med EBM-influenser. Här och var kan man höra minimalistiska influenser inte olikt Welle:Erdball. F.O.D. kommer att följa med And One på deras kommande turné vilket säkert lär göra att fler får upp ögonen för dem.

Musiken håller riktigt hög klass. F.O.D. har verkligen lyckats få ihop en platta med riktigt många bra låtar med starka refränger. Dansant tyngre synthpop som ändå inte låter futurepop. Gruppens stora svaghet är eXess Ds bristfälliga sång som jag ibland tycker saknar det lilla extra. Om man kan ha överseende hans röst är Maschinentanz ett riktigt bra album i övrigt. Själv faller jag för låtar som ”Kreutzritter” och ”Jung Und Stolz” som är tyngre synthpop i sin essens.

F.O.D. är väl värda att kolla upp om du missat dem och letar efter tyngre dansant synthpop. Röstmässigt hade det funnits lite mer att önska.

http://www.fod-band.de/

Publicerad: 2011-01-07
Författare: Benjamin Kristiansen
Fotograf:

Kommentarer

2011-01-09  Kommentar av: Gurra Synth.nu
Här är recensionen Erik gjorde på första plattan: http://www.synth.nu/artikel_visa.php?aid=235

Var den här kommentaren användbar för dig?  Ja / Nej


Visa fler kommentarer / Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik