Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Bilder

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

The Subspace Encounter 2006

Ösigt, bra band, mycket folk? Eller tråkigt, lite folk och kassa band? Synth.nu var självklart på plats – och för er som inte var där, ni får allt serverat som på ett litet silverfat.

Klicka här för att visa filmen från The Subspace Encounter 2006

Spelschemat på Mölleplatsen (Scen 1, 2 och 3)
17.00 – You say party! We say die!
17.00 – Disco Digitale
18.00 – The Poodles
18.15 – 101
19.15 – Stromkern
19.45 – La Concorde
20.00 – Tiger Lou
21.00 – Proceed (DE)
21.45 – Alice in Videoland
22.30 – Hess is More (DK)
22.45 – S.P.O.C.K
00.00 – Front Line Assembly (CA)
00.00 – Air Bureau

Kvällens början
Kvällens största höjdpunkt var givetvis S.P.O.C.K som andas både nostalgi och party. Lite sena till Malmö trillade vi in på området som redan var fyllt med folk som köade till mat och dryck och för att få en skymt av banden som redan var igång på de olika scenerna. Vi sprang direkt till La Concorde men blev inte särskilt imponerade, det lät likt så mycket annat och föll oss inte riktigt på läppen. Klockan 21.00 körde Proceed igång på Mölle 3, ett EMB/electroband från Tyskland med riktigt härliga rytmer och sång. Oj vad det andades Spetsnaz och man blev inte förvånad då sista låten faktiskt framfördes av både Proceed och Spetsnaz då Pontus klättrade upp på scenen och körde tillsammans med bandet. Riktigt bra var det, publiken kom igång då om inte tidigare.

S.P.O.C.K spelningen
Efter den spelningen var det inte så mycket mer att vänta på än S.P.O.C.K, spelschemat bjöd inte på så mycket i år, det kändes ganska tamt på synthsidan. Ölen kändes helt rätt i denna väntans stund för att sedan bege sig till Mölle 1, den största scenen på området. S.P.O.C.K. beskrivs i Sydsvenskan som ”Actionfylld rymdpop” och det är faktiskt precis vad det är. Med Star Trek och rymdtema i låtarna och låtar som ”Astrogirl”, ”Never trust a klingon” och ”Take me to the stars” går det inte att säga annat. Det samlades folk väldigt fort vid scenen och redan när de började spruta ut rök vaknade folk till liv och började hurra och skrika. Det kändes verkligen som att S.P.O.C.K skulle tas emot av en varm och glad publik och det är inte så konstigt med tanke på att bandet funnits väldigt länge och att denna spelningen (som alla andra de gjort) blev som ett kärt återseende. Efter en lång och otålig väntan steg bandet ut på scenen, iförda sina väldigt tjusiga outfits från 90-talet. Hofman i sin blå tröja (han menade att det enda som skiljde från när han först använde den var att magen hade expanderat något, men han såg ändå väldigt stolt ut), Johan i tighta silverbyxor och Christer i sin väldigt rymdinspirerande dräkt. Ok, så nu körde kvällens höjdpunkt alltså igång och jag tror faktiskt att väldigt få var besvikna – det var en kanonkonsert! Fullt ös hela tiden, roligt mellansnack och bra låtval. Ljudet var dock horribelt högt vilket skulle var det enda negativa, men jag tackar för öronpropparna som delades ut.

Sammanfattningsvis var det en mycket trevlig kväll men roligt folk och ös på spelningarna som föreföll intressanta. I övrigt skulle jag velat ha lite mer synth och kanske lite större namn (jo, jag vet att det kostar). Hellre en mindre festival med bättre band än en tretältsfestival med ”utfyllnadsband”. Det var mycket bättre när Subspace Encounter hölls på Bastionen (fram till 2004) då det var mindre och musiken mer var inriktad på renodlad synth och inte flöt ihop så mycket med pop, punk och hårdrock. Och förresten, vad gjorde Air Bureau på årets Subspace Encounter som spelar house och hip hop? Vi ser med spänning fram emot nästa år …

Synth.nu tackar
Vi på synth.nu vill passa på att tacka alla som kom fram till oss och snackade lite skit samt säga grattis till alla som vann en skiva (tack till Plutonium Distribution och Wonderland Records för att ni bidrog med fantastiska skivor).

Publicerad: 2006-08-21
Författare: Sandra Dahl
Fotograf: Sandra Dahl

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik