Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Swedish EBM – ”The Collection” (samling)

Swedish EBM – ”The Collection” (samling)

För den som vill upptäcka svenska band på EBM-scenen är skivan en riktigt trevlig bekantskap.

Betyg: 7  

Fist Fight Records är ett självständigt bolag inriktat på EBM, electro och synth. Stockholm Wrecking Crew och No Sleep By The Machine är hitintills kontrakterade till bolaget. Swedish EBM The Collection är en samling med 14 spår av lika många svenska grupper.

För den som vill upptäcka svenska band på EBM-scenen är skivan en riktigt trevlig bekantskap. Låtarna håller hög standard även om alla grupper kanske inte bidragit med sin bästa låt. En bra blandning av band som sjunger på svenska och engelska delar samma utrymme på skivan. Även tyngden varierar från lite poppigare EBM till riktigt tunga spår. Själv faller jag för Autodafehs låt ”Camp Intel” som doftar Front 242.

Turnbull A.C`s ”Unique” är lite mörkare och har en refräng som sätter sig. Stockholm Wrecking Crew, Spark, och Batch ID levererar spår på svenska som är starka. Sturm Cafés ”Scheissnormal” är sjukt bra och bland det poppigaste bandet släppt ifrån sig.

Andra band som medverkar är Spetsnaz, Kropp, No Sleep By The Machine, Dupont, T.W.A.T., Projekt tanz, Astma och Container 90. För att vara en samling håller Swedish EBM The Collection ovanligt hög klass då riktiga bottennapp lyser med sin frånvaro.

Publicerad: 2011-01-21
Författare: Benjamin Kristiansen
Fotograf:

Kommentarer

2011-01-22  Kommentar av: nineiz
Det går inte att rösta....

Var den här kommentaren användbar för dig?  Ja / Nej


Visa fler kommentarer / Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik