Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

IAMX – ”Volatile Times”

IAMX – ”Volatile Times”

Volatile Times är IAMX i toppform och lär ligga högt på årsbästalistorna 2011.

Betyg: 8

IAMX är tillbaka med besked. Nya albumet Volatile Times är inte lika lättillgängligt som förra albumet Kingdom Of Welcome Addiction vilket skall sägas är till en fördel. Volatile Times är en blandning av indie och elektronik i en underbar symbios.

Musiken känns lika spektakulär och teatral som någon av herr IAMX outfits. Det är skevt, skitigt och gör ont, men samtidigt så bedårande vackert på samma gång. Chris Corners röst är hypnotisk och trollbinder mig från första stund till sista. Ena stunden är den punkigt skrikig för att i nästa låta så bräcklig, så du tror att den ska gå i sönder. Normalt sett brukar ett album som spretar åt alla håll och kanter på det här sättet aldrig hålla måttet, men Volatile Times spretar utan att tappa fokus. Trots så skilda influenser som indie, punk, synthpop, electro och en dos folkmusik känns det ändå en röd linje att följa.
Vad som förvånar mig med IAMX är att han inte är större än vad han är. Musiken är så mycket mer än något som borde genre placeras som elektronisk musik. Enda gången jag egentligen stör mig på något är i avslutningen på ”Music People”. Låten är sjukt bra och poppig, men blir hysterisk på slutet vilket är en aning enerverande.

Volatile Times är IAMX i toppform och lär ligga högt på årsbästalistorna 2011. Missa inte chansen att se honom live i Malmö och Stockholm denna vecka.

Publicerad: 2011-03-22
Författare: Benjamin Kristiansen
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik