Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Covenant + Architect live på Musikens Hus i Göteborg

Covenant + Architect live på Musikens Hus i Göteborg

Sammanfattningsvis blev det i min mening en riktigt höjdarkväll och jag hoppas nu att jag skall få möjlighet att se Covenant igen på Arvikafestivalen i sommar.

Betyg: 7

Covenant är just nu ute på ”Modern Ruin”-turnen och förlade sin enda ordinarie klubbspelning i Sverige i år till Musikens Hus i Göteborg (arrangerat av killarna bakom Synthklubben).  Som förband hade de denna gång Architect (som består av Daniel Myer, som ju som bekant numera också med i Covenant). Detta var andra gången jag ser Architect och skillnaden mot förra gången, då han supportade Recoil, var att det denna gång saknades bakgrundsvideo, men att låtarna i stället genomgående hade lite högre tempo. Dessutom hade Daniel med sig Achim Färber (från Project Pitchfork, Die Krupps) som extra trumslagare i vissa låtar. Musiken var överlag riktigt bra. Den var trum och loopbaserad och med mycket samplingar (bla från DM’s ”Stripped”). Extra trevligt var det när Daniel gjorde en cover av Kraftwerks ”Radioactivity”, komplett med ”Sellafield-introt” och allt. Anledningen var dock mindre trevlig – det var som en kommentar till den pågående kärnkraftsolyckan i Japan.

Covenant bestod precis som på ElectriXmas i Malmö av Eskil Simonson, Daniel Myer och Daniel Jonasson från Dupont. Vad som hindrade Joakim Montelius att vara med vet jag inte. Setlisten var relativt lik den som spelades på ElectriXmas, men denna gång var det förstås mer material från ”Modern Ruin”, t ex vackra ”The Beauty and the grace” och ”Judge of my domain”. Göteborgs Postens reporter sågade denna spelning (sin vana trogen), eftersom han störde sig på Dupont-Daniels försök att hetsa publiken. I viss mån kan jag hålla med, men om man dock utgår från den allmänna publikresponsen, förstår jag verkligen inte hur man ge denna show ett dåligt betyg. Det var nämligen ett himla tryck under hela kvällen och särskilt i låtar som ”Dynamo Clock”, ”We want Revolution”, ”We stand alone”, ”Figurehead” och ”Call the ships to Port”. I den sistnämnda blev Daniel Myer så imponerad av responsen när låten tar fart halvvägs in, att han stoppade backtracket, och spolade tillbaka lite för att se om samma sak skulle hända en gång till. Och det gjorde det - publiken riktigt exploderade igen. ”You are f***ing amazing!” var hans kommentar efteråt.

Precis som i Malmö var det Daniel Myer som sjöng Henrik Bäckströms delar av texten till ”Lightbringer” och det fungerade väl helt ok, även om Henrik själv kanske hade varit att föredra. Vidare tyckte jag att den omarbetade versionen av ”Tension” inte fungerade riktigt lika bra som originalet. Riktigt trevligt var dock att Covenant återigen avslutade med grymma ”Theremin” från debutalbumet ”Dreams of a Cryotank”.

Sammanfattningsvis blev det i min mening en riktigt höjdarkväll och jag hoppas nu att jag skall få möjlighet att se Covenant igen på Arvikafestivalen i sommar.

www.covenant.se
www.daniel-myer.de

Publicerad: 2011-04-08
Författare: Johan Wejedal
Fotograf: Johan Wejedal

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik