Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

T.W.A.T. - “Blood, Sweat And Teargas” (album)

T.W.A.T. - “Blood, Sweat And Teargas” (album)

För ett tag sedan recenserade jag T.W.A.T:s Working Class Love som är en EP jag verkligen gillar. Variationen på låtarna och remixerna höll hög klass vilket gjorde mig aningen skeptisk till om ett album med T.W.A.T. kan stå sig utan att bli enformigt.

Betyg: 8

Svaret är att albumet håller samma höga klass. T.W.A.T. tummar inte på produktionen trots att inställningen utstrålar punk på långa vägar. Ljudbilden är stundtals fet och maffig och blir samtidigt som den känns distinkt och genomarbetad. Musiken är EBM, punk och ska uppblandad med electro. Själva väljer bandet att kalla det ”Oi!BM”. Just att musiken känns electro gör att musiken inte faller platt. Duon vågar och ta ut svängarna musikaliskt och vägrar anpassa sig till en färdigstöpt formel. Lägg därtill både manlig och kvinnlig sånginsats på låtarna som oftast landar strax under tre minuter i längd.

Blood, Sweat And Teargas gör sig perfekt på en förfest med upplägg för allsång. Lagom politiska och rebelliska och tillräckligt simpla för att få en att känna sig som en del av T.W.A.T:s värld. Samtidigt låter det som att en glömd generation talar just till dig och manar till handling. Betoningen ligger ofta på kraftfulla ord som etsar sig fast. Budskapen är enkla och talar till urmänniskan inom oss.
Sammanfattningsvis kan jag bara konstatera att T.W.A.T. övertygar med ett riktigt starkt debutalbum som känns ungt, hungrigt och aningen rebelliskt.

Jag citerar bandet “We Are The Voice Of This Place, We Are The Voice Of The Barricades”.

Publicerad: 2011-08-26
Författare: Benjamin Kristiansen
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik