Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

VNV Nation

VNV Nation "Automatic" (album)

Äntligen säger jag! VNV Nation har gjort albumet jag inte trodde de var kapabla till att prestera. Förra albumet Of Faith, Power And Glory var i min mening ett steg framåt. Automatic känns som en kompromiss av gamla och nya VNV Nation. En riktigt bra sådan till och med.

Betyg: 8

Om musiken innan varit futurepop med synthpopinfluenser har den nu blivit synthpop med futurepopinfluenser. Melodierna är snygga och refrängerna lyfter rejält. De tunga basgångarna finns där åter och likaså de typiska technoljuden, men musiken bygger inte på dem utan snarare genuint låtsnickeri.

Albumet har inspirerats av alla visionärer och designers som bidrog till den tekniska utvecklingen i början av förra århundradet. Genom att snegla tillbaka i tiden har VNV Nation själva fått till ett album fullt av energi och livsglädje.

Ronans röst må vara lite sorglig och vemodig, men musiken fungerar som en ren energikick för mig. Efter ett förstaspårsintro sparkar ”Space & Time” igång. En låt som blommar ut i en baspumpande poplåt med en refräng som lyfter till oanade höjder. Ronans sång är klinisk och produktionen riktigt snygg. Denna låt kommer säkerligen att bli en ny livefavorit. Låten ”Control” får mig att tänka lite på låten ”Nemesis” från albumet Judgement. Basgångarna pumpar tungt till ett EBM-sound med tjutande technoljud till. Säkerligen även denna låt en blivande livefavorit. Även en underbar låt som ”Streamline” måste nämnas. Denna låt ger mig Pet Shop Boys-vibbar i sin struktur.

Som helhet har jag svårt att se några direkta svagheter på Automatic. Jag konstaterar bara att VNV Nation åter igen blivit mer än ett sjukt bra liveband för mig.

Publicerad: 2011-10-14
Författare: Benjamin Kristiansen
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik