Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

  10.0 / 10 (2 röster)
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Henric De La Cour - ”Henric De La Cour” (album)

Henric De La Cour - ”Henric De La Cour” (album)

När jag hörde första singeln ”Dogs” från den då kommande solodebuten med Henric De La Cour (Yvonne, Strip Music) slogs jag av att De La Cours kärlek till Joy Division fått blomma ut igen. Jag hade nog förväntat mig en tillbakagång från Strip Musics storslagenhet till Yvonnes mörka Curtis-trakter snarare än ren synth. Där hade jag fel.

Betyg: 7

Sviten med albumets första tre spår ”Hank Solo”, ”Dracula” och ”Son Of A Bitch” visar vägen. Henric De La Cour har på sin debut som soloartist gått inifrån och ut den här gången utan att för den skull bli introvert eller pretentiös. Tvärt om. Det är en ny väg från ett mörker till ett annat. Han visar att han tagit kontrollen över det som är just Henric De La Cour och plötsligt har jag en bredare bild av vilken del som bara är han själv när jag summerar Yvonne och Strip Music. Det är inga omvälvande kast, men en annan röd tråd.

Här finns lugn, röj och hookiga refränger i samma rymd. Henric De La Cours desperata sång i indiestänkt, elektronisk perfektion. Texterna lika välformulerade och viktiga som alltid. Texter med samma känsla som alltid fått mig att forma speciella relationer till Yvonne och Strip Musics låtar.

Som till exempel med ”80s” och ”Gothic”. Ett par favoriter som växer sig starkare när man tröttnar på de mer öppna ingångarna till skivan som till exempel ”Dracula” eller ”Dogs” för den delen.

Det här är en snygg soloplatta. Helt klart. Sen är Henric De La Cours förstås minsta gemensamma nämnare för detta som projekten Yvonne och Strip Music, så visst är ramen given. Däremot är det nya uttrycket befriande och jag älskar när han slungar mig in i ett nytt mörker.

Publicerad: 2011-10-19
Författare: Gustaf Hull
Fotograf: Magnus Eklund

Kommentarer

2011-10-25  Kommentar av: Rille
tycker också den är bra, men lite väl hajpad va? Strip music var ju bättre! :]

Var den här kommentaren användbar för dig?  Ja / Nej


Visa fler kommentarer / Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik