Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Nachtmahrs – “Can You Feel The Beat” (EP)

Nachtmahrs – “Can You Feel The Beat” (EP)

Sammanfattningsvis kan man säga att Can You Feel The Beat är bra, men att det blir lite ”för mycket av det goda” för min smak.

Betyg: 6

Nachtmahr är aktuella med ep:n Can You Feel The Beat som innehåller hela tretton spår. Det är full fart framåt som gäller från första stund. Ep:n innehåller tre helt nya spår samt en remix på ”Pride And Fall” från albumet Semper Fidelis. Lägg sen till titelspåret samt låten ”Verräter An Gott” tagna från samma album som finns i ett flertal remixer på skivan. Ep:n uppvisar väldigt väl vad Nachtmahr är och står för.
De tre nya låtarna går i sann Nachtmahr-anda och lär inte göra något fan besviken. Första låten och tillika första nya låten ”(Wo Ist) Dein Gott?” är dansant med en träffsäker refräng som sätter sig. Låten är lite mer melodiös och stämningsfull mot hur Nachtmahr brukar låta. ”Nenn Mich Wie Du Willst” är lite mer EBM-influerad och monoton och fungerar även den klockrent.

Titelspåret ”Can You Feel The Beat” finns förutom i originalversionen i remixer av Grendel, Uberbyte och Dirty Bird 13. Utöver det har det brittiska bandet Population gjort en egen tolkning på den kallad Rioters Anthem som avslutar skivan. Det är skapunk som krockar med Nachtmahr i en häftig och oväntad kombination. Bandet verkar ha tagit en egen låt och mixat in refrängen från Nachtmahr vilket skapar ett spännande resultat. Remixerna på ”Can You Feel The Beat” är faktiskt bättre än originalet i min mening då originalet inte tillhör de starkaste låtar Nachtmahr gjort om du frågar mig. Det finna betydligt starkare spår från senaste albumet att plocka av än denna låt. Vad remixerna framförallt tillför är mer ljud och variation utan att tappa det dansanta i den vilket gör låten bättre och fylligare.

”Verräter An Got” finns i fyra versioner inklusive originalet. Låten är en tung sak med en djupt pumpande bas som maler. Ovanpå det ligger där technoljud och en samplad röst som mässar. På dansgolvet fungerar denna låt säkert men hemma i stereon blir det för mycket med att höra den fyra gånger på raden trots att remixerna är gjorda av tunga namn som Suicide Commando och Memmaker.

Patrick Damiani gör sin remix på ”Rise And Fall” i en black metal-tappning.  Remixen är draperad med bombastiska orkestrala syntarrangemang och är riktigt bra. En lite vågad, men verkligen lyckad remix i min smak.

Sammanfattningsvis kan man säga att Can You Feel The Beat är bra, men att det blir lite ”för mycket av det goda” för min smak.

Publicerad: 2011-12-01
Författare: Benjamin Kristiansen
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik