Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Alpha Point - High like the angels (album)

Alpha Point - High like the angels (album)

Moldavisk Futurepop? Finns det? Jodå, det finns och det låter väl inte så illa, men tyvärr inte så värst originellt heller, trots att pressmaterialet bestämt hävdar motsatsen.

Betyg: 4

Här finns allt man förväntar sig: pumpande rytmer, standardljuden från genren, en lite lagom dos manligt häftighetskomplex och tydlig inspiration från VNV Nation blandat med en miljon tyska band. För att göra det lite mer spännande har man dekorerat skivans omslag med en naken tjej/ängel (givetvis "politiskt korrekt retuscherad")... Ett tecken på att man inte riktigt tror på själva produkten, utan måste hitta på något annat som lockar eventuella kunder? För mig känns det så. Skivan innehåller nämligen tolv låtar som nästan är omöjliga att skilja från varandra (en liten förklaring till känslan av deja vu är dock att sista låten är en repris av titelspåret). För att göra det lite mer varierat är en låt faktisk en pianobaserad ballad i långsammare tempo. Men ändå...

Sammafattning: Alpha Point ger inte den döende genren Futurepop nytt liv, utan kör på i gamla hjulspår. Musiken är inte direkt dålig, men passerar obemärkt. Om du går igång på engelsk sång med lite moldavisk brytning här och där är detta dock ett säkert köp.

 

Publicerad: 2012-05-24
Författare: Johan Wejedal
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik