Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Freakangel – “Let It All End” (album)

Freakangel – “Let It All End” (album)

Den estländska trion från Tallinn bestående av Dmitry, frOzen och Art är aktuella med sitt andra album - Let It All End. Ett album som bubblar med ilska och aggressioner, så att det heter duga. Här hålls det inte på känslorna och texterna känns äkta och genomtänkta.

Betyg: 7

Om du tyckte debutalbumet Faults Of Humanity var hårt kan jag meddela dig att Let It All End ännu hårdare. Även denna gång har Jan L (X Fusion Noisuf X) producerat vilket nästan garanterar en bra slutprodukt. Musiken är en blandning av electro, aggrotech, industri och alternativ metal. Den som förväntar sig dansant aggrotech lär dock bli besviken. Freakangels musik har mer gemensamt med Marilyn Manson, Nine Inch Nails och till viss del också Skinny Puppy. Tempot varierar, men är sällan riktigt snabbt. Ljudbilden är massiv och kräver flera genomlyssningar för att inte ska drunkna i den. Trots det finns ett skönt sväng hela tiden.

Vad som fascinerar mig med Let It All End är variationen. Trots den höga dosen ilska blir den aldrig enformig. På flera spår gör Emelie Nicolai från Psy`aviah vokala gästspel vilket skapar dynamik och på sina håll även lite punkattityd. Detta i kontrast till Dmitrys röst som för det mesta är distad. Låtarna överlag känns ändå direkta trots att de klätts i oljud och ordentligt med distad sång. Det beror helt enkelt på det bakomliggande, gedigna låtsnickeriet.

Publicerad: 2012-06-08
Författare: Benjamin Kristiansen
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik