Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Aesthetic Perfection - ”All beauty destroyed” (album)

Aesthetic Perfection - ”All beauty destroyed” (album)

”All beauty destroyed” är en av det bästa albumen jag hört på mycket länge, där lägsta nivån ligger väldigt högt.

Betyg: 9

Amerikanska Aesthetic Perfection är numera ett etablerat namn inom harsh/industrial-etiketten inom synthen, och detta ytterst välförtjänt. Trots att Aesthetic Perfection är ett relativt ungt band så har dom växt sig stora inom synthen, även detta välförtjänt. Med en kommande USA-turné och nytt album i ryggen är Aesthetic Perfection  är ett av de band som lyser klarast på synhthimmeln för tillfälligt, detta trots att många band gör musik i samma genre. Aesthetic Perfection lyser ändå igenom och detta mycket på grund av Daniel Graves karaktäristiska röst men även musiken – ytterst välarbetad och genomtänkt.

Aesthetic Perfection släpper sitt tredje album. Efter det två tidigare album är mina förväntningar rätt höga och singelsläppet av ”Inhuman” lovade gott.  Med ”All beauty destroyed” tar Aestethic Perfection bort det fina och lägger till det fula och skräniga och skitiga. Det sägs att Aesthetic Perfection blandar friskt mellan dark wave, synthpop och harsh electronica – var de hittar synthpopen skulle jag vilja veta. Mer dark wave och harsh electronica blir det knappast där dansgolvsröjarna radas upp en efter en. Givetvis är singelsläppet en av dessa, men även ”A nice place to visit” och ”The devil’s in the details” kan räknas till dem. Dessa låtar är nummer ett och två i ordningen och jag tänkte: ”nu kan det väl knappast bli bättre” – men ack så fel jag hade. Det blir bara bättre och bättre ju mer jag lyssnade!

Det som drar ner betyget är de lugnare spåren ”Under your skin” och ”All beauty destroyed” – dessa är inte dåliga på något sätt men hade dessa varit i 125 bpm, så är det inte helt omöjligt att det blivit en 10-poängare – men tyvärr Aesthetic Perfection...  jag tycker inte ni ska göra ballader.

Men ändå, ”All beauty destroyed” är ett av det bästa albumen jag hört på mycket länge, där lägsta nivån ligger väldigt högt.


Fotnot: Skivan finns även som dubbel-cd med remixer av bland annat Hocico och X-RX.

http://www.aesthetic-perfection.net/

Officiella videon: ”All beuty destroyed”
http://www.youtube.com/watch?v=ptINdWHLtX4

Publicerad: 2012-06-11
Författare: Niclas Sandén
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik