Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Blutengel – ”Nachtbringer

Blutengel – ”Nachtbringer" (album) & ”Tränenherz Live" (DVD)

Efter det förra lågvattenmärket Tränenherz tyckte någon i Blutengel att: ”Men... vi gör en skiva till!”. Någon på Out of Line tyckte dessutom att det var en bra idé att ge ut skivan och för att strö lite extra salt i såren skickade de med en DVD med albumet Tränenherz live.

Betyg: 3

Men vi börjar med skivan Nachtbringer. Efter en kort stunds lyssning undrar jag inte om Chris Pohl, bandets frontfigur, är schizofren utan hur schizofren han är. Han kan inte bestämma sig för om Blutengel ska göra darkwave, synth, futurepop eller rent av lite klassisk musik. Chris har dessutom svårt att bestämma sig för om han ska sjunga på engelska eller tyska. På en del låtar gör han både och, vilket knappast gör det roligare, och ibland lämnar han över micen till sin kvinnliga sidekick Ulrike Goldmann som troligtvis är schizo hon också och på vissa låtar sjunger de tillsammans vilket är ungefär lika kul som kinesisk vattentortyr.

DVD:n med Tränenherz Live då? Som titeln antyder så får den ens hjärta att vilja börja tåras av smärta. Tränenherz var knappast en bra skiva och DVD-produktionen är därefter. Jag har sett inspelningar tagna med mobilkamera på KB i Malmö som har varit bättre. Chris sitter stundtals på sin tron med dödskallar på. Ibland är han uppe på scen och rör sig lite och ibland dyker Ulrike upp och sjunger lite. *Gäsp*

Nej, gör om, gör rätt, eller gör helst ingenting alls i framtiden Blutengel.

Fotnot: betyg 3 av 10 för att digipacken som skivorna levereras med är rätt snygg...

Publicerad: 2012-06-11
Författare: Henrik Kanatidis
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik