Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

My God Damn Territory vs Page - My God Damn Territory vs Page (album)

My God Damn Territory vs Page - My God Damn Territory vs Page (album)

Som vi avslöjade i våras så har Page och det experimentella art-indiepopbandet My God Damn Territory haft ett gränsöverskridande projekt ihop.

Betyg: 6

Page har alltså gjort om MGDT's låtar i synthpop-tappning. Det blev tillslut fyra nytolkningar som alla skiljer sig radikalt från ursprungen. Vi som känner Eddie Bengtsson vet att han är ett stort fan av 70-talets glampop och dessa influenser lyser igenom på det sätt hans synthar används för att härma typiska glamgitarrer, utan att för den skull låta som gitarrer. Jag får för mig att det är så här det skulle låta om Page och Compute skulle göra musik ihop (en intressant tanke för övrigt). MGDT's sångerska passar för övrigt verkligen fint ihop med Eddies nya arrangemang.

Nu har dessa låtar tillsammans med MGDT's egna originalversioner satts ihop till ett album som nyligen släppts på Spotify. Till samtliga versioner finns väldigt konstnärliga videos, något som är ett signum för MGDT. Dessa går att avnjuta på YouTube och MGDT's egen hemsida. Jag måste säga att jag verkligen gillar samtliga Page-versionerna, men MGDT's indiepop, bl a inspirerad av Sonic Youth, är faktiskt inte riktigt min tekopp...

 

http://www.mygoddamnterritory.com/vspage.html

http://open.spotify.com/album/6FxRotK2VUS8swhvG8EP2B

Publicerad: 2012-06-29
Författare: Johan Wejedal
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik