Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Ultravox ”Brilliant” (album)

Ultravox ”Brilliant” (album)

Ultravox är tillbaks igen med en platta med nytt material för första gången på många många år. Den är kanske inte helt lysande, men den har definitivt sina ljuspunkter.

Betyg: 7

Jajamensan, de är tillbaks igen. Och inte en urvattnad version där bara en originalmedlem finns kvar, utan detta är den klassiska lineupen av Ultravox som släppte album som Rage in Eden, Qartet och Lament under första halvan av 80-talet.

När gamla klassiska band återförenas så är det alltid med viss bävan som man lyssnar på en ny platta från dem. Kan de någonsin bli så bra som det var förr? Är det bara en blek kopia på albumen från deras storhetstid? Har de förnyat sig så mycket att man inte känner igen dem längre?

Helt ärligt så är jag lite förvånad hur mycket Ultravox det fortfarande låter om dem. Det är nästan som om inget hade hänt sedan 1984. Brilliant skulle kunna vara en uppföljare till Lament och man måste säga att bandet låter oförskämt välbevarat. Det låter verkligen Ultravox om låtarna, med allt från Midges sång, de typiska lite svulstiga teatraliska arrangemangen, syntsolon med en ARP Odyssey, och inte minst Warren Canns trumspel.
Däremot är det väl kanske lite si och så med kvaliteten på låtarna. Det finns en handfull låtar som är riktigt bra, klassiska Ultravox-alster som väl kan mäta sig med vad de producerade under sin storhetstid. ”Live again”, ”Brilliant”, ”Let it lie” och ”Satellite” är några av dem. Sedan finns det också några spår som låter lite mer trötta och avslagna. Skivan svackar något i mitten och några av de lugna låtarna känns mest som lite ofokuserad utfyllnad.

Brilliant är en oväntat bra comeback från ett av mina absoluta favoritband. Det kanske inte är lika bra som det var förr, men det är faktiskt inte illa. Inte illa alls.

Publicerad: 2012-07-19
Författare: Erik Ångman
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik