Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

  8.0 / 10 (1 röster)
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Ulrich Bermsjö – “Those Who Suffer Love” (album)

Ulrich Bermsjö – “Those Who Suffer Love” (album)

Som ett oväntat och överraskande brev från en bortglömd person i brevlådan. Ulrich Bermsjö med solodebuten Those Who Suffer Love en riktigt positiv överraskning och en tröst i den regniga sommaren.

Betyg: 7

Travhästuppfödaren Ulrich Bermsjö är mer känd som den manliga halvan i electropop/dance-duon Nouveau Riche. Här vill han pröva sina egna vingar med solodebutalbum Those Who Suffer Love. Ulrich har själv beskrivit albumet med att det är en kärleksskiva och inom honom bor en väldigt smal, väldigt sexig tjej. (Kan förbrylla en del med den sistnämnda beskrivning, men konceptet fungerar).

De tre första låtarna har Ulrich delskrivit tillsammans med Sami Sirviö (Kent, The Mobile Homes) och de är riktigt bra. Speciellt ”After Hours” som är enligt mitt tycke är en av årets starkaste låtar. Sedan kommer ett stort hopplock av covers på en skara artisters musik, som Yoko Ono, Paul Weller, Colourbox, Marianne Faithfull, The Alan Parsons Project och The Cult. När någon gör en cover på en låt, så är tanken att covern ska innehålla något nytt och det blir något eget. Det lyckas Ulrich utmärkt med.
Tilläggas ska att "Tarantula" framförs med Titiyo.

Ulrichs är kanske ingen stor sångare, men hans röst berör och gör att låtarna blir attraktiva och intressanta att lyssna på. Starkast hörs det i ”You Do Something To Me” och den finaste coverlåten på skivan - ”Silence and I”.

Ulrichs soloskiva är en riktitg positiv överraskning! Han har min fulla uppmärksamhet med hans framtida produktioner.

Publicerad: 2012-07-27
Författare: Martin Peterson
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik