Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

Grendel – ”Timewave Zero” (album)

Grendel – ”Timewave Zero” (album)

Många lovord har strötts över holländska Grendels nya album och mina förväntningar har dessvärre varit därefter.

Betyg: 5

Grendel blev med sitt album från 2007 - Harsch Generation - ett av de större namnen inom harsch electro-scenen. Ett album som hade flera dansgolvsvältare. EP:n Chemicals+Circuitry, som kom för en tid sedan, visade på ett band som tonat ner på de distade vokalerna och softat till sig lite.

Nya albumet Timewave Zero är som en blandning av det nyare Grendel och det vi vant oss vid på tidigare album. Musiken är ganska hård och rösten är fortfarande distad, även om den är något mindre distad än tidigare. Generellt är låtarna väldigt dansvänliga även om de inte gör något större intryck. Jag lyssnar, jag lyssnar och jag lyssnar, men albumet biter inte på mig på det sätt jag hoppats. Jag får snarare känslan av att deras vilja att utvecklas har gjort att det jag gillar med Grendel fått stå tillbaka lite.

Jag är besviken över att detta är det bästa Grendel lycktas prestera efter fem långa år av väntan. Tio spår varav ett är en ny och bättre version av ”Chemicals+Circuitry” från EP:n med samma namn. Utöver det även instrumentala spår. Bästa spåren är ”Timewave Zero” och ”Out Of Mind” som har farten och hitkänslan som fanns på många av spåren på Harsch Generation. Jag hade hoppats på ytterligare några låtar till som gått i samma stil. Då hade Grendel levt upp till mina förväntningar.

Publicerad: 2012-08-06
Författare: Benjamin Kristiansen
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik