Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

FGFC820 – ”Homeland Insecurity” (album)

FGFC820 – ”Homeland Insecurity” (album)

Den amerikanska duon FGFC820 bestående av Rexx Arcana och Dräcos bildades 2004. Båda två med en lång erfarenhet som DJ:s. Rexx Arcana är dessutom mannen som drog igång projektet Bruderschaft med medlemmar från Covenant, VNV Nation, Apoptygma Berzerk och Icon Of Coil.

Betyg: 8

Homeland Insecurity är FGFC820s tredje album. Musiken är bas- och beatpumpande, harsch EBM/electro med melodislingor som sätter sig. Musiken har en militärisk ton över sig som påminner om både Funker Vogt och Nachtmahr, även om FGFC820 inte på något vis låter som någon av dem.

Albumet består av fjorton spår som alla håller skyhög klass. Enda minuset är att Rexxs röst som kan upplevas lite enformig. FGFC820 har varit smarta nog att slänga in tre instrumentala spår med samplingar som bryter av alldeles perfekt döpta till ”Resolution 10-12” på väl valda ställen. Detta bidrar till att albumet aldrig blir för mycket av det goda på en och samma gång.

Albumet sparkar igång direkt med låten ”Call To Glory”. Sedan avlöser starka spår varandra ett efter ett. Där finns dansanta och baspumpande hitbetonade spår som ”Legion” och ”Doctrine” och lite mer eftertänksamma och poppigare spår som ”Lost” och ”Love Until Death”.

Kort sagt är Homeland Insecurity väl spenderade pengar om du gillar harsch EBM/electro.

Publicerad: 2012-08-10
Författare: Benjamin Kristiansen
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik