Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  

Artikel

Betyg

Den här artikeln har inte betygsatts ännu.
Rösta

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

And One – “S.T.O.P.” (album)

And One – “S.T.O.P.” (album)

And One är tillbaka efter igen efter skivbolagsbyte och medlemsavhopp. Förra albumet Tanzomat var en smärre katastrof om du frågar mig. Förhandsinformation om nya albumet fick mig att ana nödlösningar när jag läste att både Eskil från Covenant och Douglas från Nitzer Ebb skulle medverka på albumet.

Betyg: 7

Mina förväntningar på albumet var med andra ord inte höga. Steve Naghavi och hans And One må ha varit nere för räkning, men lyckas med S.T.O.P. att resa sig igen och fortsätta fighten. Nya albumet visar trots medlemsavhopp upp ett vitalt And One som blandar och ger från sin bästa sida. Betoningen ligger på synthpop, men även de som gillar bandets signum -bodypop - får sin del av kakan även om den inte dominerar.
För den som köpt den limiterade utgåvan av skivan medföljer även epn Treibwerk E.P. med sex spår som generellt är mörkare och hårdare och lär tilltala de som gillar And Ones mer EBM-influerade pop. På epn ligger även samarbetet med Eskil från Covenant och ytterligare en låt med Douglas från Nitzer Ebb, utöver den på albumet alltså.

And Ones material håller så pass hög klass att samarbetena med Eskil och Douglas får anses som bonus och inte som några nödlösningar vilket är glädjande. Istället är S.T.O.P. ett riktigt trevligt album fyllt med bra musik som inte lär göra någon And One-fan, inklusive mig, besviken.

Här finns blivande live-favoriter som ”Memory” och ”Don’t Get Me Wrong” som ljuder bodypop vilket får en att önska att And One snart beträder svensk mark igen. Kort sagt And One har gett sig in i matchen igen och är inte borträknade, på långa vägar.

Publicerad: 2012-08-17
Författare: Benjamin Kristiansen
Fotograf:

Kommentarer

Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik