Användarnamn: 
Lösenord: 
Registrera ny
Artiklar Artister Skivor / Media Evenemang Instrument Skivbolag  
Hem > Skivor / Media > 6 feet underground > Sammanfattning

Skivor / Media

Bilder

Betyg

  7.3 / 10 (3 röster)
Rösta

Lägg till / Uppdatera

Sök

Sök efter:

Sök i:
 

6 feet underground

Information

Artist: De/Vision
Media: CD
Antal spår: 12
Total längd: 01:03:20
Köp:

Relaterade artiklar

Kommentarer

2004-09-28  Kommentar av: Nic Walsh
En annorlunda tappning av synth

Devolution markerade en lite mer organisk och omväxlande skiva för De/vision. Skillnaderna blev väldigt klara med de båda singlarna som kom från den, Drifting sideways och Digital Dream.

Inga gränser, ingen passkontroll
6 feet Underground är ett synthopatiskt smörgåsbord av olika stilar, influenser och hörselupplevelser. En resa i gränslandet av det som refereras till synth och det den stora massan mer ser som techno. Som alltid är det svårt att ordna in De/Vision i ett speciellt fack, ena sekunden är det närmast lounge musik som kommer ut, andra är det ett 303-gnag med vocoder och minimalt ljudrum.

Spåren (i smöret)
Skulle en guide försöka att leda genom 6FU skulle det kanske låta så här:
- Välkommen hit. Om ni ser till vänster ser ni en scen ur ispalatset, komplett med den lite distorterade akustiken som fruset vatten ger. En snabb sväng över till höger så har ni motsatsen, ett stort öppet ökenlandskap med en oas i fjärran. Idylliskt med farligt, för finns oasen där eller tror vi bara det? Om ni riktar blicken framåt ser ni våran bar med en selektion av drycker från jorden över.. allt från yak-mjölk till hembränt eldvatten från Alaska.

Med andra ord, variation är motto. Det finns allt från Sash/Robert Miles över Karl Bartos till romantisk Leatherstrip till James Darren lounge samlat på 12 spår. T.ex.

Spår 2: I'm not dreaming of you
- Ett rent, drömmande piano ger en klar Milestechno-känsla till hela arrangemanget. Här är De/Vision som man minns dem från första början. Sången sjunker mjukt in i bakgrunden och lyfts av pianot. Underbart drömmande.

Spår 4: Turn me on
- En blandning av street beats och mjuk sång. Som akten går intensiteten upp och ner, men håller en statig rytm.

Spår 7: Right on time
- Karl Bartos skulle inte skämts över låten i Detroit. 303-gnag parat med Vocoder'sång' i ett minimalt ljudrum och KW artade klinisk rena ljud.

Spår 8: Take me over
- En till inledning mjuk låt så man lutar sig tillbaka och väntar på att bäras fram.. sen efter 1:21 bryter rent ut sagt helvetet löst. Snabba, arga trummor, distad musik och sång, som lika snabbt försvinner igen så man kan hämta andan.

Spår 9: You are the one
- En ganska så standard ballad med ett mellanspel mellan 2:45 och 3:58 som känns hämtad ur en av Softwares produktioner från 1988.

Spår 10: Beside you
- Mera street-beats, hackad sång och en för ljudlig refräng.. Man hör nästan inget instrument tydligt.

Var den här kommentaren användbar för dig?  Ja / Nej


Visa fler kommentarer / Skriv kommentar

Reklam

Har du cancer

Radio Virus

synth.nu | Kontakta oss | Medarbetare | Om cookies | Regler | Statistik