Intervju:
Julian Brandt är tillbaka

Det var ett tag sedan sist, men nu är Julian Brandt tillbaka med ny singel och en återutgivning av sin Looks And Talent (Don't Always Go Together), remastrad och med bonusspår.

Gustaf Hull   2016-06-20

Välkommen tillbaka Julian! Det var längesen vi hörde av dig. Vad har du gjort sedan sist?

Efter Julian & Marina så har jag mest tagit det lugnt, sjungit mycket Frank Sinatra och Gunnar Wiklund, (som var en crooner som beskrevs som Sveriges Sinatra, tidigt 60-tal.) Jag har samlat kraft och lust och nu jobbar jag på flera fronter.

 

Nu är du tillbaka med en ny singel där du jobbar med new wave-giganten Tom Wolgers (bl a Lustans Lakejer). Hur kom det sig att du valde att jobba med honom?

Låten med Tom heter ”News travels fast in Stockholm” och det är det första smakprovet från min kommande EP som går under arbetsnamnet ”News”. Det är en 5-spårs EP där jag samarbetar med några av de viktigaste musikerna från den tidiga svenska synthscenen. Jag tycker Lustans platta ”Uppdrag i Geneve” är fantastisk och Tom Wolgers medverkan på den har gjort ett stort avtryck i den svenska synthhistorien

 

Vad är det för låt?

Det är i stort sett en instrumental låt, där Tom förutom pålägg sköter pratet. Jag har jobbar en del med vocoders, en gammal moog-bas och använt Juno 60 rätt mycket.

 

Samtidigt ger du ut din skiva ”Looks And Talent Don’t Always Go Together” igen, remastrad. Hur kommer det sig att du ”drar den en vända till” så att säga?

Chansen kom att ge ut den igen remastrad med några bonusspår, bl.a min cover på Depeche Modes ”Freelove” som har varit efterfrågad. Tycker det är kul att det händer något mer runt den nya låten, även min hemsida har fått ett nytt utseende.

 

Är det Carl Hammar som remastrat den?

Nej Calle är producenten. Det är en kille som heter Jonas Ekström på Mastertone.

 

Vad blir nästa mål då? Några ny släpp? Live?

Förutom att färdigställa den här nya EP:n så jobbar jag och Marina Schiptjenko på nya låtar och senare i sommar så släpps mitt gamla popband The Paper Faces katalog på nytt.

 

 

Synth.nu önskar Julian lycka till och välkommen tillbaka. Är du nyfiken - kolla länkarna här bredvid till både videon och Julians hemsida.

 

 

Looks and Talent (Don't Always Go Together) - nu remastrad med bonusspår.

COPYRIGHT (C) 2023