Text: Gustaf Hull    2022-05-31

Intervju med

Det är alltid lika kul när det dyker upp nya band inom synthscenen. Det gillar vi på Synth.nu att uppmärksamma. Speciellt när de som Örebrobröderna i Lake Omne levererar något som låter riktigt bra och lovande inför framtiden. Vemodig elektronisk pop med bra melodier. Bekanta dig mer med duon här.


Hej Lake Omne – vilka är ni?

Vi är två bröder från Örebro. 33 och 35 år gamla. Vi har tidigare gjort musik i diverse konstellationer. Efter att ha haft ett uppehåll med musiken i några år så bestämde vi oss för att börja göra låtar ihop 2017. Vi var båda inne i en rätt så strulig period i våra liv och det fanns inte så mycket annat att lägga tiden på. Under den perioden arbetade vi fram vårt sound som vi sedan har kört på.

 

Hur skulle ni själva beskriva er musik?

Om man ska försöka beskriva vår musik så är det nog melankolisk, rätt så drömsk och melodisk synthpop.

 

Vad har ni för influenser?

Har lyssnat väldigt mycket på britpop genom åren. Vet inte om det hörs men det finns alltid med oss. Även lyssnat en hel del på elektronisk pop och mer modern musik senaste åren och vårt sound är nog en blandning av de båda.

 

Hur ser arbetsprocessen ut när ni skriver er musik?

Det skiftar. Men ofta har vi en idé innan vi sätter oss tillsammans. Det kan vara en introslinga, versdel eller en refräng. Sedan tar vi det därifrån.

 

Vilka ämnen hanterar era texter?

Ofta blir det att vi skriver om det som ligger oss närmast. Relationer, drömmar och då och då om någon utekväll.

 

En av era senaste låtar jag har fastnat för är ”Julia”. Berätta om arbetet med den!

Det är definitivt den låt som tagit oss längst tid att slutföra. Vet inte hur många olika versioner vi gjorde innan den blev klar. Till slut blev det att vi gjorde en grund som vi sen skickade ner till vår mixare. Han lade sedan till en brygga till låten och slutförde produktionen.

 

Vad händer här näst? Släpp?

Vi siktar på ett par singlar till och hoppas sedan kunna släppa ett album. Vi har definitivt tillräckligt med låtar för det. Det mesta ligger färdigt sedan tidigare och vi behöver bara putsa på detaljer egentligen.

 

Namnet då – varifrån har ni tagit det?

Det kommer från Omnesjön uppe vid höga kusten. Vår släkt har rötter där sedan långt tillbaka så det kändes naturligt att ta något därifrån. En fantastisk plats på alla sätt.

 

Vad händer här näst då?

Vi ska fortsätta att spela in och göra klart allt vi har arbetat med tidigare. Beta av en efter en tills vi har ett tiotal låtar färdiga för release.

 

Live då? Är det något ni funderar på?

Inget planerat just nu. Vi har inget band bakom oss, det skulle vara något enklare i såna fall i dagsläget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ofta blir det att vi skriver om det som ligger oss närmast. Relationer, drömmar och då och då om någon utekväll.

LAKE OMNE

LAKE OMNE

Det kommer från Omnesjön uppe vid höga kusten. Vår släkt har rötter där sedan långt tillbaka så det kändes naturligt att ta något därifrån. En fantastisk plats på alla sätt.

COPYRIGHT (C) 2023