Vi har inte lämnat våra starka influenser från retropopen och synthen men har istället adderat ren elektropop.

Singelpremiär - och ny EP från
NORDIK 
SONAR

Text: Gustaf Hull       2020-02-27

 

Imorgon släpps sista singeln inför svenska duon NORDIK SONARs kommande EP. Du kan exklusivt lyssna på den här bredvid!
Synth.nu passade på att ta några ord med herrerna Linus Erlandsson och Benjamin Trossö i bandet inför det kommande släppet.

 

Berätta om er nya EP och singel!

Vi visste redan från början att vi ville göra en färgstark pop-EP med sex helt olika låtar men som fortfarande har en röd tråd. Vissa av låtarna skrevs för ett par år sedan, medan Fiction No Science producerades och spelades in efter jul. Fiction No Science blev helt enkelt den sista pusselbiten till vårt glittriga pop-EP-pussel.

 

Inspirationen till texterna kommer framförallt från våra egna och andras erfarenheter kring nära relationer, kärlek och passion. Ibland bra upplevelser, ibland riktigt träliga. Som livet i stort, som livet i smått. Ibland är kärlek fantastiskt och ibland är det bara en ren plåga. Ur dessa kontraster har vi hittat catchiga melodier och hooks som förhoppningsvis kommer fastna i huvudet efter endast 2 spelningar.

 

Genom produktionerna har vi velat få fram den rena popmusiken, dvs. så som vi kom ihåg popen för 15 till 20 år sedan. Vi tycker att det fattas mycket popmusik idag, och vem blir inte innerst inne helt lyrisk av popdängor?

 

Utan att avslöja för mycket om EPn som fått namnet ”Good Love Bad Love” kan vi säga att låtarna sträcker sig från filmiskt dramatisk ballad till franskflörtig tuggummipop.

 

 Var har ni tagit soundet den här gången?

Om vi jämför med vår första EP ”Lynx Lynx” som andades tydligt 80-tal känns ”Good Love Bad Love” mer modern elektro. Vi har inte lämnat våra starka influenser från retropopen och synthen men har istället adderat ren elektropop. Våra tidigare texter är mer målande och skrivna i metafor-form medan de nya låtarna är mer pang på rödbetan på många sätt.

 

Hur ser närmaste tiden och året ut? Ett album? Live?

Inget album än så länge, fokus på singel och EP-släpp ihop med releasegig i Stockholm. Med releasegiget vill vi också visa vad vi går för live med vår nya musik och färgstarka scennärvaro. Samtidigt planerar vi för fler spelningar i sommarsverige och förhoppningsvis utanför gränserna, vi fiskar fortfarande efter fler spelningar så feel free att höra av er, haha. Drömmen är att åka ut och spela i Europa, vi tror att de är mer öppna för vår musik, kanske slår drömmarna in och det blir NORDIK SONAR-feber över kontinenten och tillslut även hemma i svea. Let’s hope.

 

 

 

COPYRIGHT (C) 2023