Control - "This Death"

ALBUM     Mattias Larsson   2023-09-21

Mycket bra!

8/10

POWER ELECTRONICS

Thomas Garrison släpper sitt tredje album på bara tre år och hans projekt Control fortsätter att göra mina högtalare kallsvettiga av ångest. Brutal Power Electronics som likt en lavin drar ner dig i fördärvet ännu en gång.

I nästan 25 år har Thomas skapat kompromisslöst oljud och har under dessa år släppt ett stort antal album, singlar och kollaborationer med andra världsfrånvända artister.

I mitt tycke är Control ett av de bästa banden i den här genren, mycket beroende på att det inte finns något mellanläge. Det är antingen av eller på, svart eller vitt.

Det är industri ”in your face”, utan halvmesyrer.

 

Musiken, om jag får kalla den så, består av enorma ljudsjok som långsamt pulserar likt en eld som fått fäste och förtär allt i sin väg. Distade väggar av muller, missljud och Thomas hårt processade och plågade röst skapar ett inferno som är svårt, för att inte säga omöjligt, att värja sig emot. Ibland går intensiteten ner på ett bedrägligt sätt bara för att återkomma med förnyad kraft och mala ner det lilla motstånd som finns kvar.

 

Det finns skivor i diskografin som drar mer åt dark ambient/death industrial. Men ”This Death” är mer likt hans tidigare album som till exempel ”Out For Blood”, ”The Resistance” och ”World of Lies”.

Skivans tema är Thomas kamp mot cancern han diagnostiserades med för några år sen.

Med titlar som Radiation, Chemo och Nothing But a Shell blir det i kombination med musikens larm en drabbande upplevelse på flera plan. Jag kan nästan känna hans rädsla och ångest under tiden jag lyssnar.

 

Är man det minsta inne på industri av den här kalibern så är ”This Death” det bästa man kan ta sig an 2023.

 

 

 

COPYRIGHT (C) 2023