Moist - "Lavine"

ALBUM     Gustaf Hull     2018-10-31

Mer än bra!

7/10

ELECTRONIC / LO-FI

Moist - i sin renaste form - tonsätter hösten 2018.

Producenten, remixaren och artisten David Elfström Lilja från vackra Söderhamn är tillbaka med ännu ett album från Moist. Det är singularis denna gång. Moist är ju annars snarare ett kvalitetsmärke för att det är en remix med djup och kvalité. Genom åren har David fått många officiella remixuppdrag av bland annat Pet Shop Boys och Imogen Heap, men det är bara två stora namn i en lång lista. Check them out!

 

Hur är det då att – med en fot i artistvärlden och en i remixvärlden – renodla soundet och ge grundformeln sin sanna röst? Ja, till skillnad från förra plattan ”Temporary Instrumentals” från 2014, där David jobbade med en rad olika sångare, så är summan av kardemumman talangfulla Maria Marcus (som var med på flera spår på Temporary Instrumentals). Maria ger Moist en Imogen Heap-prägel som varken kan undvikas att nämna – eller bli annat än lycklig över. Mycket på grund av tunad sång - möjligen. Men det är något med harmonierna skulle jag också säga. ”Stars”, ”Berlin” och ”Cold” är bästa spår. Men ingen skugga faller heller över föregående singlarna till plattan; "Traces" och "Firefly".

 

Produktionsmässigt är det som alltid med David, väldigt proffsigt. Jag tycker David har hittat en röd tråd som blandar schysta keys med feta pads kompletterade med sköna elektroniska svep. Väldigt lik annan musik i genren. Hade jag fått önska mig något extra, så är det ett starkare ID. För låtarna har refränger som poppar. So let them pop!

 

”Lavine” är välgjort, vackert, proffsigt producerat - och paketerat.

Moist förblir alltså ett kvalitetsmärke – så även för sitt eget artisteri.

SPOTIFY

FOTO HELENE SHIPPEY

COPYRIGHT (C) 2023